Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects

Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects article magazine 01

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects ⇒ The Australian-based Finnis Architects just unveiled their most recent residential project, The Quarry House. Situated in Brighton, Australia, this contemporary and minimalist property will certainly catch your eye.

 


⇒ Subscribe to our Newsletter and be up-to-date with CovetED Magazine 


 

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 1

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 2

 

Located on a corner lot in Brighton, Australia, The Quarry House, a family home by Finnis Architects, exudes a strong, demanding presence with its bluestone clad exterior.

 

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 3

Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 5

 

The residence boasts a minimalist aesthetic with its subtle colour palette and rectilinear that’s accentuated by the lines of the stone grid.

 

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 6

 

Exterior elevations that complimented the bluestones material properties were developed by utilizing a refined palette of bluestone, powder-coated steel and timber clad soffits. Clad in a grid format, a focus on vertical and horizontal lines compliments the rectilinear form while concealing the exposed concrete substructure. Being a natural and aged material immediately integrated the new build into its context, giving the feeling of a home that has been there for years and will be for many to come.

 

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 7

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 8

 

Wood is a material that’s present all over the house, with wooden soffits on the interior of the house covering the ceilings with linear strips of wood. The warm wood used alongside the bluestone makes for a balanced use of materials.

 

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 9

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 10

 

The ground floor consisting of shared spaces such as kitchen, living and dining are orientated towards the private open space directly responding to our client’s desire for seamlessly transitional experience between interior and exterior. This transitional experience is purposely framed by custom steel pivot doors that help by adding a sense of formal repetition that helps ground a highly contemporary interior.

 

Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects Inside The Quarry House The New Project By Finnis Architects 11

 

The home wasn’t supposed to have either a front or a backyard, rather a space that would transition from the entry and be able to flow and surround the living, kitchen and dining area on the ground floor. This also visually connected the four bedrooms on the first floor while incorporating bluestone into all the paving from the entry through to the backyard tied the different areas together.

 


See Also:

DISCOVER THE FIRST ISSUE OF SECRETS FROM PORTUGAL ORGANISED BY COVETED

COVET INTERNATIONAL AWARDS SET TO ELEVATE DESIGN AND CRAFTSMANSHIP


♦ CovetED Magazine presents Secrets From Portugal ♦

 


♦♦ Feel free to share your thoughts in this article and come celebrate design with us! For more trends and information follow and subscribe to CovetED Magazine! Follow us on our social networks: Facebook Twitter Instagram Pinterest | Google plus | Linked In ♦♦

 

Finnis Architects Inside The Quarry House, The New Project By Finnis Architects coveted edition new edition

 

Source: Design Milk

Photos by Tom Roe.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *