Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong ⇒ Hong Kong has welcomed a new Hermès store at the Landmark Prince’s mall. The design project is one of the Covet International Awards 2018 contestants! The Covet International Awards design contest, a competition that seeks to honour the best in design and all of its forms.

 


⇒ Subscribe to our Newsletter and be up-to-date with CovetED Magazine 


 

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

 

The design project for this new store, located at the crossroads of Ice Street House and Road Greetings, Hong Kong, was created by the Parisian architecture and design agency, RDAI. Founded in 1972 by Rena Dumas, the RDAI is an architecture and design agency well-known for their versatility. This design firm, led by Denis Montel, is responsible for the architectural structure and interior design of the new Hermès at Landmark Prince’s Central.

 

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

 

The design team, led by Denis Montel, created an architectural project influenced by the main lines of the local architecture. The futuristic style of the building highlights the copper-coloured anodized aluminium façade that shows the rhythm and verticality of bamboo as a material.

 

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

 

The interior decoration was based on materials like lacquered wood, leather, stucco, marble, and woven metal and on a palette of warm colours. The spaces are subdivided by some champagne-coloured woven metal pieces. On the floor, we have two different textures, mosaic on the ground floor and bamboo parquet on the rest of the places. However, you can still find some floor rugs, covered in the pattern of bamboo fibres, in certain spots of the shop.

 

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

Discover The Design Project For The New Hermès Store In Hong Kong

 

Eight kilometres of rectangular tubes aligned to form a mantle with kinetic effects makes the front view of the store. Throughout this structural entrance, you can see glimpses of the ground floor, the mezzanine level, and the upper floor, which equals two entrances and three levels in total. The aluminium façade accentuates the presence of Hermès at this strategic crossroads in Hong Kong.

 


See Also:

COVET INTERNATIONAL AWARDS’ SUBMISSION DEADLINE HAS BEEN EXTENDED

YONCA SIRMEN’S CHEF’S BISTRO PROJECT IN VIENNA


 

♦  CALL FOR ENTRIES  ♦

 

 

 


 

♦♦ Feel free to share your thoughts in this article and come celebrate design with us! For more trends and information follow and subscribe to CovetED Magazine! Follow us on our social networks: Facebook Twitter Instagram Pinterest | Google plus Linked In ♦♦

 

CovetED Magazine 11th Edition

 

Credits and Source: RDAI

Magazine.archive

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *