Architecture And Interior Concept Design: Discover The New Kokaistudios Project

CovetED Magazine 14th Edition Interior Design Magazine

The award-winning architecture and design firm Kokaistudios just conceived a new project comprising a trio of functions: research, teaching and office space. Carving Functionality into China’s Most Prestigious Law Faculty, the new Tsinghua Law Faculty Library was born. With the design of Pietro Peyron, this project was finished by May 2019 in Beijing China. Today Coveted brings you this amazing project by Kokaistudios: Keep reading to see everything about the new facilities of one of the most prestigious institutions in China, that voids architecture and interior concept design.

 

East Facade

In 2014, Kokaistudios won an international architectural and interior design competition to build the Law Library of Tsinghua University in Beijing. Comprising a trio of functions – research, teaching, and office space – the building recalls both traditional printing blocks, as well as the Chinese capital’s signature hutongs and courtyards. Defined and connected by a series of voids, it is a striking addition to this most prestigious of campuses.

 

Architecture And Interior Concept Design: Discover The New Kokaistudios Project

Entrance

 

Conceived as one of a group of buildings, it was important that Kokaistudios’ new 20,000 sqm structure complemented the already defined thematic landscape of sunken areas and both open and closed walkways. With this in mind, “duality” is central to the new library building. The facility’s functionality is layered vertically, moving from open and public at its lower levels, to private and enclosed up top. Working with the surrounding landscape of carved out patios and precincts, the library’s two entrances are at different levels. The west-facing access point opens onto the ground floor: open and airy thanks to a double-height atrium, it connects to a 450-seat events space, primarily used for moot court. The eastern, basement level entrance leads to facilities including a student centre and cafeteria, as well as multimedia classrooms.

 

Architecture And Interior Concept Design: Discover The New Kokaistudios Project

Library Atrium

 

Calling for a higher degree of privacy and quiet, the three floors above are occupied by the library itself. Organized in a spiral, its rotational symmetry centres around a central void: a three-storey atrium, topped with a skylight for plentiful natural light. Wrapped around this central space are the book stacks themselves; and at the levels’ outer edges, reading and study areas. Connected by a series of ramps and stepped seating areas, light-coloured wood lends a calming, soothing effect. Desks themselves are positioned next to generous windows to afford natural light, as well as striking views across the campus. Highly efficient use of space, and creating an instinctive visitor flow around the library, its effect is one of seamlessness and continuity.

 

BRABBU upholstery Malay chair

 

Architecture And Interior Concept Design: Discover The New Kokaistudios Project

In-Ramp Reading Room

 

Moving higher up the building still, the top three floors are occupied by offices for academic staff, as well as seminar rooms. In stark contrast to the openness of the levels below, the restricted-access area is calm, quiet, and almost cloister-like in its privacy. Continuing the theme of voids, cut-outs, and spaces, the floors’ functions are arranged around a central courtyard, reminiscent of those found in classical Chinese dwellings. At its centre point is a skylight, connecting all of these elements and tiers of privacy through light. These elements combine to deliver all necessary functionalities of an academic building of this kind – that is, room for study and exchange; research; as well as quiet and reflection. A landmark architecture for one of China’s most prestigious institutions, Tsinghua University Law Faculty Building continues to not just serve but also inspire both students and scholars alike.

 

Architecture And Interior Concept Design: Discover The New Kokaistudios Project

West Facade

 

Kokaistudios is an award-winning architecture and interior design firm founded in 2000 in Venice by Italian architects Filippo Gabbiani & Andrea Destefanis. Headquartered in Shanghai since 2002 we have grown into a multi-cultural firm of 60 people working on a global scale with projects in Asia, the Middle East, Europe and North America. Kokaistudios partners with our clients to collaboratively develop innovative & groundbreaking projects in diverse fields of design. Primarily focused on developing cultural, corporate, commercial, hospitality & retail projects we have also worked extensively on urban regeneration projects involving the requalification of heritage locations. Kokaistudios aims to develop projects that add positively to the built environment and social fabric of the cities and countries in which they are located.

 

 


See Also:

CONTEMPORARY LUXURY INTERIOR DESIGN PROJECT BY CELIA SAWYER

THIS CAMPANA BROTHERS’ BRONZE COLLECTION IS INSPIRED BY NOAH’S ARK


♦ Discover All About Kokaistudios & Be Inspired by How Design Meets Craftsmanship 

 


 

Magazine.archive

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *